پرورش گربه های شب تاب در کره

گربه های کلون شده شب تاب در نور معمولی و در پرتوهای ماورا بنفش

به گزارش مقامات رسمی، دانشمندان کره جنوبی موفق شدند با دستکاری یک ژن حاوی پروتئین فلورسنت، گربه هایی آزمایشگاهی (کلون شده) را پرورش دهند. این روش دستکاری ژنتیکی میتواند برای توسعه و پیشرفت درمان بیماریهای ژنتیکی انسان بسیار مفید باشد.
این گربه ها در اثر یک عارضه جانبی این عملیات، در مقابل اشعه ماورا بنفش حالت درخشش و شب تاب پیدا میکنند.
به گفته وزارت علم و فناوری، یک گروه از دانشمندان تحت رهبری کونگ ایل-که ئان (Kong Il-keun)، متخصص شبیه سازی یا (cloning) در دانشگاه ملی گیونگ سانگ (Gyeongsang)، سه گربه با ژنهای حاوی پروتئین فلورسنت یا RFP به وجود آورده اند.
به گفته این وزارتخانه:” در سطح جهانی، این اولین بار است که گربه دارای ژنهای RFP از طریق شبیه سازی آزمایشگاهی به وجود آمده است.”
” توانایی پرورش گربه های کلون شده دارای ژنهای دستکاری شده بسیار مهم و با ارزش است، زیرا این روش میتواند برای توسعه و بهبود روشهای درمان بیماریهای ژنتیکی و تولید آزمایشگاهی حیواناتی با همان مشکلات ژنتیکی انسان، بسیار مفید باشد.”
این گربه ها در ماه ژانویه و فوریه متولد شده اند. یکی از آنها هنگام به دنیا آمدن مرده بود اما دو گربه دیگر اکنون به دو گربه بزرگ آنغوره ترک با وزن ۳ و ۳.۵ کیلوگرم تبدیل شده اند.
به گفته کونگ :” این فناوری میتواند برای حیواناتی که مبتلا به بیماریهای مشابه انسان هستند نیز به کار برده شود و همچنین برای توسعه روشهای درمانی با سلولهای بنیادین هم مفید خواهد بود.” او افزود که گربه ها دارای ۲۵۰ نوع بیماری ژنتیکی هستند که در میان انسانها هم وجود دارند. با این فناوری حتی میتوان حیوانات در معرض انقراض از جمله پلنگ، ببر و گربه وحشی را نیز به صورت آزمایشگاهی به وجود آورد.
صنعت مهندسی زیستی کره جنوبی، پس از آشکار شدن این موضوع که نتایج درخشان و تحسین شده متخصص شبیه سازی این کشور به نام هوانگ وو-سوک (Hwang Woo-Suk)، جعلی بوده است، به شدت دچار ضربه شده و تا مدتها متوقف شده بود.
پس از اثبات جعلی بودن ادعای هوانگ وو-سوک درباره دستاوردهای علمی خود، دولت کره جنوبی وی را از هرگونه تحقیق بر روی تخمک انسان منع نمود.
او اکنون به جرم کلاهبرداری و اختلاس در انتظار محاکمه است.
منبع:brisbanetimes.com.au